Sadonkorjuu lähestyy

 
IMG_7764

Kesäkuu vaihtui huomaamatta heinäkuuksi. Alkukesän lämpö ja sopiva kosteus siivitti kaalin kasvua mukavasti.

Vähemmän mukavalta onkin sitten tuntunut se valtava määrä kaalikoita jota tänne Suomeen saatiin lämpimien ilmavirtausten mukana. Moni kotipuutarhuri on ollut helisemässä kun kaalikasvit on täynnä reikiä, mutta täällä ammattiviljelmillä ongelma on todella vakava. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää siltä, että kaalikoin torjunnassa on saatu erävoitto, tarkkaavaisuutta se kuitenkin vielä vaatii ja oikea-aikaisia torjuntatoimenpiteitä.

Tulevalla viikolla meidän kaalia alkaakin saada jo joistakin kaupoista. Ihan kokoaikaista toimitusta ja laajuudeltaan täydellistä jakoa emme vielä lupaa, koska kesäkaali valmistuu omaa vauhtiaan riippuen paljolti siitä miten elohopea poukkoilee lämpömittarissa ja onko pilvistä vai aurinkoista. Myös kyssäkaalia saadaan maailmalle varhaiskaalin kanssa samaan aikaan.

Herkullisia kaalihetkiä toivottelee Taatilan väki!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.